Медвинська громада
с.Медвин, Білоцерківський район, Київська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Переваги виплати пенсій через банківські установи

Дата: 18.06.2021 16:15
Кількість переглядів: 377

Виплата пенсій через банківські установи має ряд переваг як для пенсіонерів так і для пенсійної системи в цілому, а саме: зарахування коштів на пенсійні рахунки відбувається не пізніше наступного банківського дня після проведення фінансування. Тобто, виплата пенсій через банки значно скорочує термін обігу коштів на виплату пенсій і грошової допомоги, спрощує облік і контроль їх руху та зменшує витрати Фонду.

Обслуговування в банках з виплати пенсій має ряд переваг для пенсіонерів:

- пенсіонер, відкривши пенсійний рахунок, може одержати пенсію в будь-який зручний для нього час у відділенні банку або через банкомат;

- зняти з поточного пенсійного рахунку як усю зараховану суму, так і її частину, а на залишок коштів банк нараховуватиме відповідні відсотки (таким чином, у кожного пенсіонера з’являється можливість одержати невеликий додатковий дохід),

- надається можливість сплатити за комунальні послуги тощо.

Здійснення виплати пенсій через банківські платіжні картки не тільки відкриває для літньої людини нові можливості щодо комплексного обслуговування, але й економить її вільний час: тепер не потрібно стояти в черзі в касі банку для отримання пенсій та грошової допомоги, можна скористатись мережею банкоматів.

У разі переїзду, від'їзду на лікування або відпочинок тепер не виникає необхідності брати з собою значну суму коштів готівкою. Картковий рахунок дасть можливість отримати гроші через мережу банкоматів або в будь-якому відділенні уповноваженого банку на території України.

Установи банків не тільки забезпечують видачу належних одержувачу виплат у зручний саме для нього час, але й сприяють процесу накопичення пенсіонерами коштів, оскільки залежно від тривалості зберігання їх на поточному рахунку збільшується сума нарахованих відсотків.

 

 

Начальник відділу                                                            Віта ЗАЇКА

Леся Волошенко
0(4561) 55382


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь