Медвинська громада
с.Медвин, Білоцерківський район, Київська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Протоколи постійних комісій №33 «Регламентна»

Кількість переглядів: 32
Скликання: VIII скликання
Сесія: Протоколи постійних комісій
Тип документу: Протоколи постійних комісій
Дата прийняття: 17.05.2024
Дата оприлюднення: 17.05.2024
Номер документу: 33
Назва документу: Регламентна
Прикріплені файли:
  1. Файл 1 (1.32 МБ)

Фото без опису     

 

 

 

Україна

Медвинська сільська рада

Білоцерківського району Київської області

VIII скликання

 

постійна комісія сільської ради з питань прав людини, законності, запобігання корупції, регламенту, депутатської діяльності, етики та місцевої згуртованості

 

ПРОТОКОЛ № 34

 

17 травня 2024 року                                     

Місце проведення: Будинок культури, с. Медвин, вул. О.Василенка, 3, початок о 11.25

СКЛАД КОМІСІЇ: 3 депутати Медвинської сільської ради

 

ПРИСУТНІ: 2 депутати Медвинської сільської ради

 

Замирайло В.

Заступник голови постійної комісії, головуючий

Пугач А.

Секретар постійної комісії

 

ВІДСУТНІ: 1 депутат Медвинської сільської ради

 

Бабкова О.

Голова постійної комісії

 

Запрошені:

Брагіна А.                        Депутат сільської ради ( з правом дорадчого голосу)

 

Джемесюк В.

Керуючий справами виконавчого комітету сільської ради

Огниста Л.

Секретар сільської ради

Порядок денний:

  1. Про розгляд проекту рішення сільської ради «Про внесення змін до складу тимчасової контрольної комісії щодо вивчення обставин звільнення директора Медвинського ліцею Гончар Наталії Володимирівни, затвердженого пунктом 2 рішенням Медвинської сільської ради від 09.06.2023 № 627-45- VІІІ «Про підтримку звернення педагогічного колективу Медвинського ліцею Медвинської сільської ради Білоцерківського району Київської області та утворення тимчасової контрольної комісії щодо вивчення обставин звільнення директора Медвинського ліцею Гончар Наталії Володимирівни».
  2. Про розгляд проекту рішення сільської ради «Про утворення комісії з розгляду скарг щодо прийнятих адміністративних актів, процедурних рішень, дій чи бездіяльності Медвинської сільської ради, Медвинського сільського голови, виконавчих органів ради з питань реалізації власних повноважень місцевого самоврядування».
  3. Про розгляд проекту рішення сільської ради «Про внесення змін до рішення сільської ради від 20.11.2020 р. № 10-01-VIII «Про утворення виконавчого комітету Медвинської сільської ради, визначення його чисельності та затвердження персонального складу».

ГОЛОСУВАЛИ: «за» –2, «проти» –0, «утримались» –0, «не голосували» –0.

 

1.

СЛУХАЛИ: Замирайла В.М., головуючого. На ім’я сільського голові надійшла заява від Синиці В.М. про вихід зі членів тимчасової контрольної комісії щодо вивчення обставин звільнення директора Медвинського ліцею Гончар Наталії Володимирівни.

Замирайло В., головуючий. Прошу голосувати

ВИРІШИЛИ:

1. Схвалити проект рішення сільської ради «Про внесення змін до складу тимчасової контрольної комісії щодо вивчення обставин звільнення директора Медвинського ліцею Гончар Наталії Володимирівни, затвердженого пунктом 2 рішенням Медвинської сільської ради від 09.06.2023 № 627-45- VІІІ «Про підтримку звернення педагогічного колективу Медвинського ліцею Медвинської сільської ради Білоцерківського району Київської області та утворення тимчасової контрольної комісії щодо вивчення обставин звільнення директора Медвинського ліцею Гончар Наталії Володимирівни».

2. Рекомендувати дане питання до розгляду на пленарному засіданні 58 сесії сільської ради та затвердження рішення.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» –2, «проти» –0, «утримались» –0, «не голосували» –0.

ГОЛОСУВАЛИ з правом дорадчого голосу: «за» –1, «проти» –0, «утримались» –0, «не голосували» –0.

Рішення прийнято.

 

Бабкова Ольга Василівна

відсутня

Замирайло Володимир Миколайович

за

Пугач Андрій Олександрович

за

 

2.

СЛУХАЛИ: Джемесюк В.М., керуючого справами виконавчого комітету. Даний проект рішення підготовлений на виконання Закону України «Про адміністративну процедуру». Положення підготовлене відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.04.2023 № 420 «Про затвердження Примірного положення про комісію з розгляду скарг». Скарги будуть розглядатися лише по власних повноваженнях, по делегованих – вищестоячі органи влади.

ВИСТУПИЛИ:

Замирайло В., головуючий. Чисельність комісії 5 осіб визначена законодавством?

Джемесюк В., керуючий справами виконавчого комітету. Ні. Чисельність комісії визначається радою.

Замирайло В., головуючий. Чому саме такий склад?

Джемесюк В., керуючий справами виконавчого комітету. До складу комісії входять кандидатури від адміністративних органів: ради, апарату ради, виконкому. Ви, як депутати, можете запропонувати зміни до даного складу комісії.

Замирайло В., головуючий. Я маю свою думку з цього приводу і хочу її озвучити. Законом України і нашим Регламентом передбачено, що члени депутатських фракцій, груп входять до складу інших комісій, утворених радою. Моя пропозиція: до цієї комісії включити представників фракцій, груп по одній особі. Далі у мене питання по Положенню пункт 3 «Голова та секретар комісії визначаються з числа посадових осіб адміністративних органів Медвинської сільської ради».

Джемесюк В., керуючий справами виконавчого комітету. Склад комісії пропонується утворити із представників ради, виконавчого комітету та апарату ради.

Замирайло В., головуючий. Як на мене, то тут спірне питання. Далі пункт 3 Розділу III.Голова не повинен накладати резолюцію на скарзі, вона повинна зразу ж іти на комісію. Я вважаю, що так буде вірно. Тому пункт 3 потрібно доопрацювати, абзац другий визначити пунктом 2, абзац третій видалити.

Далі пункт 12 цього розділу «Рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосувало більше половини членів комісії, присутніх на відповідному засіданні. У разі рівного розподілу голосів рішення вважається прийнятим, якщо за нього проголосував головуючий на засіданні». Чому не від загального складу комісії приймається рішення?

Джемесюк В., керуючий справами виконавчого комітету. Так передбачено Примірним положенням.

Замирайло В., головуючий. Далі підпункт 6 пункту 13 цього розділу «результати голосування (“за”, “проти”, “утримався”) членів комісії. Якщо член комісії утримався, то він додає до висновку обґрунтовану позицію.» Це не є порушенням прав людини?

Джемесюк В., керуючий справами виконавчого комітету. Так передбачено Примірним положенням

Замирайло В., головуючий. Я пропоную змінити, що може додавати.

Брагіна А., депутат сільської ради. Це не може бути обов’язковим, ти не повинен пояснювати свою точку зору.

Замирайло В., головуючий. Може додати, так може бути, а по іншому ні. Додає – це вже примус. Ніхто не може члена комісії зобов’язати це додавати, чого він так проголосував.

Брагіна А., депутат сільської ради. Та і взагалі, це ж обговорюється, то навіщо додавати.

Замирайло В., головуючий. Пункт 15, підпункт 5 другий абзац «Висновок комісії підписують усі її члени, які брали участь у засіданні, на якому прийнято рішення за результатом розгляду скарги, крім осіб які підмовилися підписувати даний висновок та викладають окрему думку на висновок комісії, яка обов’язково додається до висновку». Я не згідний з цим. Якщо я його підписую, то значить я погоджуюся з висновком. Так завжди було, якщо я не погоджуюся, то я не підписую. Така практика є підписання протоколів, наприклад, на виборах.

Брагіна А., депутат сільської ради. Висновок же готується після, як уже відбулося засідання комісії, а потім потрібно всім збиратися, щоб підписати протокол.

Джемесюк В., керуючий справами виконавчого комітету. Так передбачено Примірним положенням

Брагіна А., депутат сільської ради. Ну це типове. У нас так не доїдеш.

Замирайло В., головуючий. Ми ж хочемо, щоб було все правильно.

Брагіна А., депутат сільської ради. Нехай секретар підписує, секретар.

Замирайло В., головуючий. Це правильно, що всі члени комісії підписують.

Брагіна А., депутат сільської ради. Я ввійду в комісію, приїду на засідання. А потім мені ще скажуть, щоб я приїхала підписувати протокол?

Замирайло В., головуючий. В цьому пункті потрібно зазначити, що якщо відмовляється від підпису, то викладає окрему думку.

Брагіна А., депутат сільської ради. Потрібно, щоб протокол підписували лише голова та секретар. Я приїду на засідання, а як я приїду підписувати протокол. Підписувати всі – це неправильно в нашій ситуації.

Замирайло В., головуючий. Це дуже правильно.

Брагіна А., депутат сільської ради. У нас не їздить транспорт, нічого. Я не буду сюди мотатися і сплачувати за послуги комусь. А в комісії я хочу брати участь. У нас що, є умови приїхати нормально?

Замирайло В., головуючий. То що його необхідно підписувати в той самий день?

Брагіна А., депутат сільської ради. Яка різниця?

Замирайло В., головуючий. Заява буде розглядатися в місячний термін.

Брагіна А., депутат сільської ради. Людина скаже, надайте мені документ в суд. А в нас не буде підписаний?

Джемесюк В., керуючий справами виконавчого комітету. Цей документ не надається до суду, а подається на розгляд адміністративного органу, який прийняв рішення.

Пугач А., член комісії. Якщо воно направляється на сесію на повторний розгляд, то я не розумію, навіщо тоді комісія?

Джемесюк В., керуючий справами виконавчого комітету. Повертається з вашими рекомендаціями.

Брагіна А., депутат сільської ради. Та ну. Це якийсь «бред». Навіщо ця комісія?

Джемесюк В., керуючий справами виконавчого комітету. Я прошу вас вивчити Закон України «Про адміністративну процедуру.

Брагіна А., депутат сільської ради. Пропоную це питання далі на вивчення.

Замирайло В., головуючий. Далі пункт 17 III розділу «вони зобов’язані письмово повідоми про це голову комісії» додати «письмово або усно».

Пугач А., член комісії. То що тоді із підписами? Чому не залишити, щоб голова та секретар комісії?

Брагіна А., депутат сільської ради. Це ж стосується роботи самої комісії, як вона працює.

Замирайло В., головуючий. Ви приїхали наступного разу і підписали, в чому проблема? Я не бачу взагалі ніякої проблеми.

Брагіна А., депутат сільської ради. А навіщо ти будеш підписувати, якщо в тебе буде інша думка?

Замирайло В., головуючий. Саме про це і мова. Ти спочатку прочитав, а потім підписав чи виклав свою думку.

Брагіна А., депутат сільської ради. То потрібно додати, щоб протокол надсилався електронну адресу і я накладає свій електронний підпис.

Джемесюк В., керуючий справами виконавчого комітету. А далі куди? Як це буде? В одного підпис електронний, в іншого не електронний.

Брагіна А., депутат сільської ради. Можливість електронного підпису в нас є.

Замирайло В., головуючий. Я не бачу проблеми, щоб підписати протокол всім.

Пугач А., член комісії. То якщо член комісії не підписує протокол, то він повинен це обґрунтувати. Так?

Замирайло В., головуючий. Так. В письмовій формі.

Брагіна А., депутат сільської ради. Ну навіщо це. Просто підписує голова та секретар. Воно ж подається знову на сесію. Я не розумію. Будуть писати шаблонно «Я не згоден з думкою».

Пугач А., член комісії. Ну тоді потрібно обґрунтовувати, як і написали, хай буде так.

Замирайло В., головуючий. По кандидатурах. Я пропоную додати як мінімум трьох голів фракцій, депутатських груп або представників від них.

Замирайло В., головуючий. Прошу голосувати

ВИРІШИЛИ:

1. Схвалити проект рішення сільської ради «Про утворення комісії з розгляду скарг щодо прийнятих адміністративних актів, процедурних рішень, дій чи бездіяльності Медвинської сільської ради, Медвинського сільського голови, виконавчих органів ради з питань реалізації власних повноважень місцевого самоврядування» з запропонованими змінами.

2. Рекомендувати дане питання з запропонованими змінами до розгляду на пленарному засіданні 58 сесії сільської ради та прийняття.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» –2, «проти» –0, «утримались» –0, «не голосували» –0.

ГОЛОСУВАЛИ з правом дорадчого голосу: «за» –1, «проти» –0, «утримались» –0, «не голосували» –0.

Рішення прийнято.

 

Бабкова Ольга Василівна

відсутня

Замирайло Володимир Миколайович

за

Пугач Андрій Олександрович

за

 

3.

СЛУХАЛИ:. Джемесюк В. М., керуючого справами виконавчого комітету. До сільської ради надійшли звернення від членів виконавчого комітету про припинення повноважень члена виконавчого комітету та проаналізувавши відвідування засідань виконавчого комітету його членами протягом 2020-2024 років, враховуючи при йому Регламент виконавчого комітету, пропонується чисельність виконавчого комітету визначити в кількості 15 осіб та вивести зі складу членів виконавчого комітету Василенко Вікторію Русланівну, Гутніченка Михайла Михайловича, Митяя Сергія Івановича, Панасенко Ніну Юріївну в зв’язку з поданими заявами, Канівченка Анатолія Васильовича відповідно до Регламенту виконавчого комітету.

ВИСТУПИЛИ:

Замирайло В.М., головуючий. Наша пропозиція – на розгляд депутатів.

Брагіна А., депутат сільської ради. Якщо виходять зі складу виконавчого комітету люди, то добирайте інших людей або розпустити і набрати заново.

Джемесюк В., керуючий справами виконавчого комітету. В проекті рішення відсутній пункт добрати людей.

Брагіна А., депутат сільської ради. В проекті розділити хто по заявах, хто ні.

Замирайло В., головуючий. Прошу голосувати

ВИРІШИЛИ:

1. Рекомендувати проект рішення сільської ради «Про внесення змін до рішення сільської ради від 20.11.2020 р. № 10-01-VIII «Про утворення виконавчого комітету Медвинської сільської ради, визначення його чисельності та затвердження персонального складу» до розгляду на пленарному засіданні 58 сесії сільської ради.

ГОЛОСУВАЛИ: «за» –2, «проти» –0, «утримались» –0, «не голосували» –0.

ГОЛОСУВАЛИ з правом дорадчого голосу: «за» –1, «проти» –0, «утримались» –0, «не голосували» –0.

Рішення прийнято.

 

Бабкова Ольга Василівна

відсутня

Замирайло Володимир Миколайович

за

Пугач Андрій Олександрович

за

 

Замирайло В.М., головуючий. Питання порядку денного розглянуті. Дякую за роботу. Засідання комісії оголошую закритим.

 

Відеозапис засідання постійної комісії за посиланням https://www.youtube.com/watch?v=HnUWejvAWEo

 

 

Заступник голови комісії                                                   Володимир ЗАМИРАЙЛО

 

 

Секретар комісії                                                                              Андрій ПУГАЧ


« повернутися до всіх документів

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, Email, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних