Медвинська громада
с.Медвин, Білоцерківський район, Київська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

14 червня День працівників текстильної і легкої промисловості.

Дата: 14.06.2020 09:21
Кількість переглядів: 511

У цей день від усієї душі вітаємо наших робітників і фахівців, ветеранів підприємств легкої промисловості, всіх, хто причетний до галузі, що виробляє товари для населення

На території Медвинської громади працює колектив ТОВ «Спецодяг України» .

Бажаємо вам, дорогі трудівники, міцного здоров’я, нових трудових здобутків, процвітання, успіхів у праці, щастя і благополуччя у кожній родині! Зі святом Вас!

 

Відомо, що перші подушки з’явилися ще в стародавній Месопотамії. М’які подушки стали вперше використовувати в Греції. У Стародавньому Римі настільки цінували зручність і комфорт, що військове керівництво навіть звільняло від служби найкращих стрільців для відстрілу птиці на пір’я для подушок.

Першими наповнювачами для подушок служили солома, шерсть або пух. Подушки прикрашали різними візерунками, вишивкою або бахромою. Робили ці візерунки з бісеру. Але спочатку подушки виготовлялися з твердих матеріалів. Наприклад, в Єгипті і Китаї їх робили з металу або дерева, порцеляни або каменю, і використовували з метою підтримки зачіски при муміфікації.

Подушки - не єдиний продукт сучасної легкої промисловості. Легка промисловість включає 25 підгалузей, широке коло підприємств і організацій. До неї відносяться такі види промисловості, як текстильна промисловість, бавовняна, лляна, вовняна, шовкова, трикотажна, швейна, шкіряна, хутряна, взуттєва та ряд інших галузей.

Це свято, що існує вже більше 25 років, було засноване Указом Президії Верховної Ради СРСР від 01.10.80г. «Про святкові і пам’ятні дні».

В Україні День працівників текстильної і легкої промисловості відзначається відповідно до Указу Президента України від 9 червня 1994 року № 285/94, у другу неділю червня і носить назву «День працівників легкої промисловості».

В 2020 році День працівників текстильної і легкої промисловості припадає на 14 червня.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь