Медвинська громада
с.Медвин, Білоцерківський район, Київська область
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Рішення виконавчого комітету №33 від 04.04.2023

Дата: 06.04.2023 14:39
Кількість переглядів: 93

ВИРІШИВ:

  1. Провести громадське обговорення щодо перейменування вулиць та провулків в населених пунктах Медвинської територіальної громади (додаток 1) та повного або часткового демонтажу пам’ятників, знаків, меморіалів, пам’ятних дошок, усунення елементів пам’ятників, які відображають радянські та російські історичні наративи чи виступають символом російсько-імперського та радянського минулого (додаток 2) у формі вивчення громадської думки шляхом:
  • збору пропозицій від мешканців Медвинської сільської територіальної громади – учасників громадського обговорення, у тому числі із застосуванням анкети-опитувальника, протягом 3-х тижнів (І етап);
  • голосування за нові назви протягом 2-х місяців, оголошення про яке буде оприлюднено окремо, після розгляду та аналізу поданих пропозицій (ІІ етап).
  1. Ініціатор громадського обговорення – виконавчий комітет Медвинської сільської ради.
  2.  З метою уникнення фальсифікації результатів голосування, участь в електронному голосуванні можуть брати лише зареєстровані жителі Медвинської територіальної громади, що підтверджується інформацією про особу, яка приймає участь в голосуванні та даними про її місце реєстрації у електронній формі анкети-опитувальника.

4. І етап громадського обговорення про надання пропозицій громадянами щодо присвоєння назв вулицям, провулкам та повного або часткового демонтажу пам’ятників, знаків, меморіалів, пам’ятних дошок, усунення елементів пам’ятників, які відображають радянські та російські історичні наративи чи виступають символом російсько-імперського та радянського минулого, провести у формі консультацій з громадськістю на усіх офіційних медіа-інформаційних ресурсах Медвинської сільської ради та шляхом електронного анкетування.

5. Пропозиції (зауваження) учасників громадського обговорення подаються у письмовій чи усній формі до Медвинської сільської ради, а також надсилаються електронною поштою на скриньку m.otg@ukr.net або на поштову адресу: 09751 с. Медвин, вул. Шевченка, 1, Білоцерківського району Київської області, із зазначенням прізвища, імені, по батькові та адреси особи, яка їх подає. Анонімні пропозиції (зауваження) не реєструються і не розглядаються.

6. Визначити уповноваженим виконавчим органом з підготовки громадських обговорень – відділ загальної, організаційної та кадрової роботи,  та відповідальною особою – начальника відділу загальної, організаційної та кадрової роботи.

7.       Відповідальній особі за організацію проведення громадського обговорення забезпечити:

7.1.    оприлюднення повідомлення про початок громадських обговорень на сайті Медвинської сільської ради громади та у соціальних мережах (додаток 2);

7.2. підготовку електронних форм опитування та голосування для проведення І та ІІ етапів громадського обговорення,

7.3. прийом, реєстрацію та публікацію пропозицій, поданих фізичними та юридичними особами, громадськими об’єднаннями, що не є юридичними особами, в ході громадського обговорення, звіту про узагальнення результатів І етапу громадського обговорення та подати його Робочій групі з перейменування вулиць, провулків, парків, скверів та демонтажу елементів символіки комуністичного й націонал-соціалістичного тоталітарних режимів на території населених пунктів Медвинської сільської територіальної громади протягом 5 днів після завершення І етапу;

7.4.    забезпечити у десятиденний термін з дати закінчення ІІ етапу громадського обговорення підготовку звіту про узагальнення результатів громадського обговорення та подати його Робочій групі з перейменування вулиць, провулків, парків, скверів та демонтажу елементів символіки комуністичного й націонал-соціалістичного тоталітарних режимів на території населених пунктів Медвинської сільської територіальної громади.

8. Робочій групі з перейменування вулиць, провулків, парків, скверів та демонтажу елементів символіки комуністичного й націонал-соціалістичного тоталітарних режимів на території населених пунктів Медвинської сільської територіальної громади:

- протягом 14 днів після закінчення строку надання пропозицій (зауважень) – І етапу громадського обговорення, провести аналіз поданих пропозицій (зауважень), що надійдуть під час громадського обговорення, забезпечити узагальнення результатів громадського обговорення, та подати відповідальній особі найбільш актуальні варіанти назв вулиць для проведення електронного голосування;

- протягом 14 днів після закінчення голосування за нові назви – ІІ етапу громадського обговорення, підготувати відповідний звіт сільському голові для підготовки проєкту рішення ради про перейменування вулиць та провулків Медвинської сільської територіальної громади.

9. Контроль за виконанням даного рішення залишаю за собою, координацію роботи проведення  громадського обговорення та громадських слухань щодо перейменування вулиць та провулків в населених пунктах Медвинської територіальної громади покласти на заступника сільського голови з питань діяльності виконавчих органі Олесю СПЕСИВЦЕВУ.

РІШЕННЯ

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь