Медвинська громада
с.Медвин, Білоцерківський район, Київська область
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вшанування пам'яті медвинських повстанців, які в 1919-20-ті роки

Дата: 13.10.2023 21:01
Кількість переглядів: 230

Сьогодні в Медвині відбувся урочистий захід з вшанування пам'яті медвинських повстанців, які в 1919-20-ті роки минулого століття вчинили збройний спротив російсько-більшовицькій окупації, яке в народних переказах досі відоме як «Медвинська республіка».

В ці дні виповнюється 103 роки, як каральний загін російських більшовиків захопив у Медвині 80 заручників (молоді чоловіки до 30 років) і порубав їх біля урочища «Ковтунів лісок».

Захід розпочався з покладання квітів біля пам’ятного знаку Медвинському повстанню в центрі села. А потім учасники заходу урочистою ходою прибули на місце страти невинно убієнних земляків, де відбулася панахида.

Під час виступу голова громади Ігнатій Сергієнко зазначив, що більшість імен борців за волю не збереглися, та ми повинні пам’ятати медвинців, які віддали свої життя за те, щоб ми з жили у вільній країні, а також висловив слова подяки за мужність та героїзм нинішнім воїнам-захисникам.

Сьогодні історія повторюється: російські терористи знову намагаються загарбати наші землі і поневолити український народ. І пам'ять про ті трагічні і водночас героїчні події дає нам силу в сьогоднішній війні й впевненість в те, що ми неодмінно переможемо ворога, бо правда на нашому боці.

Слава та шана всім героям, борцям за волю України, яких зростила медвинська земля!
 

Фото без опису

+26


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь